Overgangsregeling bij aankoop oldtimer.

27-01-2015
Categorie:
Overgangsregeling bij aankoop oldtimer.

De wegenbelasting (MRB) kent een vrijstelling voor oldtimers van 40 jaar en ouder. Voor benzineauto’s van vóór 1988 geldt een overgangsregeling zolang ze nog geen 40 jaar zijn. Er is dan een kwarttarief van maximaal 121 euro per jaar verschuldigd.

Eén van de voorwaarden van de overgangsregeling is dat de auto in januari, februari en december niet gebruikt wordt. Voor de overgangsregeling kan steeds per jaar gekozen worden. Bij een wijziging van de tenaamstelling in de loop van een jaar, loopt de overgangsregeling voor dat jaar door bij de nieuwe eigenaar. Althans, zolang deze ook aan de voorwaarden voldoet.


De overgangsregeling is niet verplicht. Wil iemand bijvoorbeeld in januari en februari met de auto kunnen rijden, dan zal hij niet kiezen voor de overgangsregeling. Bij verkoop in de loop van dat jaar is dit een aandachtspunt. De nieuwe eigenaar heeft dan voor de rest van dat jaar ook de overgangsregeling niet. Hij kan daar pas met ingang van het nieuwe jaar voor kiezen.
Tegen de nieuwe MRB-maatregelen voor oldtimers lopen overigens nog proefprocedures, die naar verwachting tot aan de Hoge Raad uitgeprocedeerd zullen worden.

Bron: Auto & Fiscus.

Deel deze pagina

Heb je al een offerte?

Laat ons een beter voorstel doen!
Copyright © 2015 - Munsterhuis Lease Realisatie: Adwise - Digital Agency