Dacia viert 10 jarig jubileum met zes keer blauw.

18-02-2015
Categorie: zes keer blauw
Dacia viert 10 jarig jubileum met zes keer blauw.

Dacia verkoopt alweer tien jaar auto’s op de Europese markt. Wat begon met de Logan sedan is nu uitgegroeid tot een compleet modelgamma. Speciale uitvoeringen met extra uitrusting markeren het feestje.

In 2005 startte Dacia een nieuwe carrière met de Logan sedan. De entree van het model bleek succesvol en tien jaar later is Dacia onder de hoede van Renault uitgegroeid tot een merk met drie miljoen verkochte auto’s.


Bleu Cosmos
Het bestaande gamma – met uitzondering van de Dokker VAN – wordt in een feestelijke editie gehesen om het Dacia-jubileum te vieren. Ze zijn allen gebaseerd op het Laureate uitrustingsniveau en verder direct te herkennen aan de kleur Bleu Cosmos en Dark Metal lichtmetalen wielen en buitenspiegelkappen.

Blauw zien we ook terug in het interieur, via accenten op de stoelbekleding en veiligheidsgordels. De stoelbekleding zelf is afgewerkt met grijze stiksels. De vloermatten van de Logan, Sandero en Duster zijn voor deze gelegenheid versierd met een blauwe rand.
 
Nieuw navigatiesysteem
Dacia grijpt het tienjarig bestaan ook aan om een nieuw navigatiesysteem te introduceren. De jubileummodellen krijgen de primeur met Dacia Media NAV Evolution met 7 inch touchscreen. Het nieuwe infotainmentsysteem is ook te koppelen aan de Dacia multimedia smartphone app en werkt ook met SIRI-stemfunctie.

Van Genève naar AutoRAI
Begin volgende maand - tijdens de Autosalon van Genève - staan de speciale Dacia-modellen in de schijnwerpers. Prijzen worden begin maart bekendgemaakt en vanaf medio april staan de modellen bij de Daciadealer in de showroom. Tijdens de AutoRAI in Amsterdam, van 17 t/m 26 april, zijn de jubileum modellen voor het eerst in Nederland te zien.

Bron: autovandaag.nl

Deel deze pagina

Heb je al een offerte?

Laat ons een beter voorstel doen!
Copyright © 2015 - Munsterhuis Lease Realisatie: Adwise - Digital Agency