VW Passat - Auto van het Jaar 2015

06-03-2015
VW Passat - Auto van het Jaar 2015

De Volkswagen Passat is de Auto van het Jaar 2015. De auto neem daarmee het stokje over van de Peugeot 308. De Passat veegde de vloer aan met de zes andere genomineerden. Het puntenverschil met de nummer 2, de Citroën Cactus, bedroeg liefst 92 punten.
vw passat auto van het jaar 2015

De winnaar van de Auto van het Jaar verkiezing werd bekendgemaakt aan de vooravond van de meest toonaangevende autoshow van Europa, de Salon van Genève. De prijs wordt beschouwd als de belangrijkste trofee in de auto-industrie. Een woordvoerder van Volkswagen zei ‘erg blij’ te zijn met de onderscheiding. Verder benadrukte hij hoe belangrijk de prijs is voor het merk.

Citroën tweede, Mercedes derde
De VW Passat versloeg zijn concurrenten met overtuiging. Hij scoorde 340 punten tegen 248 punten voor de Citroën C4 Cactus, die daarmee tweede werd. Derde is de Mercedes Benz C-Klasse met 221 punten. De rest van de lijst luidt: Ford Mondeo (203) Nissan Qashqai (160) BMW 2-serie Active Tourer (154), Renault Twingo (124). De Nederlandse jury – waarin de ANWB plaatsheeft - gaf gezamenlijk de meeste punten aan de Citroën C4 Cactus. De VW Passat werd in ons land tweede.

Auto van het Jaar sinds 1964
De Car of the Year oftewel Auto van het Jaar verkiezing bestaat sinds 1964 en is daarmee de oudste onderscheiding in de auto-industrie. De jury bestaat tegenwoordig uit 58 journalisten, afkomstig uit 21 Europese landen. Er zijn drie Nederlandse juryleden, onder wie Gert Wisse namens de ANWB.

Configureer hier uw Volkswagen Passat (Variant) en ontvang een vrijblijvende leaseofferte!

Bron: ANWB

Deel deze pagina

Heb je al een offerte?

Laat ons een beter voorstel doen!
Copyright © 2015 - Munsterhuis Lease Realisatie: Adwise - Digital Agency