De eerste snel laadstations voor elektrische auto’s in Twente zijn geopend!

23-03-2015
De eerste snel laadstations voor elektrische auto’s in Twente zijn geopend!

De eerste snel laadstations voor elektrische auto's in Overijssel zijn 19 maart jl. geopend op de parkeerplaatsen langs de A1 bij Deurningen. Munsterhuis Lease was vertegenwoordigd bij deze gelegenheid met de geheel elektrische Renault Zoe en de Volkwagen Golf GTE.

Met het doorknippen van een geel lint verklaarde wethouder Eric Kleissen het snel laadstation voor geopend. In Nederland zijn nu 26 laadstations voor snel opladen en dat moeten er 245 worden. De elektriciteit van de stations is afkomstig van schone energiebronnen zoals windmolens en zonnedaken.

De locaties aan de parkeerplaatsen Lonnekermeer en Veelsveld langs de A1 zijn gekozen vanwege de ligging dichtbij de Duits-Nederlandse grens. Volgens Fastned een handige locatie om nog even de auto vol te laden voor je de grens overgaat. Een snellaad beurt is niet goedkoper of duurder dan het tanken van een fossiele brandstof zoals benzine of diesel.

Elektrisch rijden wordt ondertussen steeds populairder maar de afstanden die je kunt overbruggen op elektriciteit is maar 150 kilometer. Tussentijds laden kost veel tijd en daarom bouwt Fastned aan een landelijk netwerk van snel laadstations. Daarmee kost een laadbeurt nog maar twintig tot dertig minuten.

Heeft u interesse in volledig elektrische auto’s of plug-in hybride auto’s? Munsterhuis Lease bekijkt graag samen met u wat voor u de beste mobiliteitsoplossing is. Neem gerust contact met ons op, wij adviseren u graag!

Deel deze pagina

Heb je al een offerte?

Laat ons een beter voorstel doen!
Copyright © 2015 - Munsterhuis Lease Realisatie: Adwise - Digital Agency