Doorgeven van parkeerkaartje mag niet!

07-04-2015
Categorie:
Doorgeven van parkeerkaartje mag niet!

Wie heeft het nog nooit gedaan? Als de parkeertijd op het kaartje nog niet is verstreken, dit kaartje doorgegeven aan iemand die net het parkeerterrein komt op rijden? Of een parkeerkaartje aannemen van iemand die net uit het parkeervak wegrijdt? Toch vindt de rechter dat dit niet mag.

Op 22 maart 2014 biedt een automobiliste een nog geldig parkeerkaartje aan een andere automobilist aan. De eerste automobiliste had een bezoekersvergunning en kreeg daardoor korting op het parkeertarief. De andere automobilist heeft dit nog geldige parkeerkaartje gebruikt, echter zonder bezoekersvergunning, en kreeg een boete van € 58,- bovenop het verschuldigde parkeergeld van € 2,50.

De rechter oordeelde dat deze boete terecht is uitgedeeld. Dit was niet alleen omdat de automobilist ten onrechte gebruik had gemaakt van de korting vanwege de parkeervergunning, maar vooral omdat hij niet zelf de parkeerbelasting had voldaan. Deze moet voor elk voertuig afzonderlijk worden betaald, aldus de rechter. In de toekomst mogen parkeerwachters direct een boete geven als zij zien dat een parkeerkaartje wordt doorgegeven.

(Bron:http://www.verenigingautovandezaak.nl)

Deel deze pagina

Heb je al een offerte?

Laat ons een beter voorstel doen!
Copyright © 2015 - Munsterhuis Lease Realisatie: Adwise - Digital Agency