Minister: Stimulering elektrische auto blijft

28-04-2015
Minister: Stimulering elektrische auto blijft

Minister: Stimulering elektrische auto blijft

De overheidsstimulering voor elektrische auto’s blijft er ook de komende jaren. Dat bevestigde minister Kamp van Economische Zaken in het radioprogramma BNR De Nationale Autoshow.

De elektrische auto is maatschappelijk zeer gewenst, zo zei de minister. De afgelopen jaren is er een mooie groei geweest naar 50.000 elektrische auto’s op dit moment. De doelstelling ligt echter nog veel hoger. De minister is dan ook voorstander van het blijven stimuleren van de elektrische auto met overheidsmaatregelen.

De exacte vorm van die stimuleringsmaatregelen blijkt later dit jaar als het kabinet de langverwachte Autobrief 2.0 naar de Tweede Kamer stuurt. Daarin wordt het kabinetsbeleid voor de autobelastingen tot en met het jaar 2020 uiteengezet. Ook blijkt dan of de stimulans zowel de volledig elektrische auto als de plug-in hybride betreft. Over de exacte vormgeving wilde de minister nu nog niet te veel zeggen, maar zeker is wel dat de overheidstimulering van de elektrische auto blijft bestaan.

Bron: AMD Automotive Fiscalisten

Voor het leasen van elektrische auto's bent u bij Munsterhuis Lease aan het juiste adres. Voor meer informatie of een vrijblijvende leaseofferte kunt u altijd contact met ons opnemen.

Deel deze pagina

Heb je al een offerte?

Laat ons een beter voorstel doen!
Copyright © 2015 - Munsterhuis Lease Realisatie: Adwise - Digital Agency