Straks ook milieuzone in Rotterdam

07-05-2015
Straks ook milieuzone in Rotterdam

Na Utrecht komt nu ook de stad Rotterdam met een milieuzone om relatief jonge dieselauto’s en oudere benzineauto’s te weren. De zone wordt per 1 januari 2016 ingevoerd.

Rotterdam had al een milieuzone voor vervuilende vrachtwagens en die zone wordt nu groter gemaakt – de hele noordelijke binnenstad binnen de ring – en uitgebreid met personen- en bestelauto’s. Dieselauto’s van voor 2001 en benzineauto’s van voor juli 1992 mogen er dan niet meer rijden.

Utrecht bekeurt vanaf 1 mei 2015
Op 1 januari 2018 worden de eisen waarschijnlijk nog strenger, want dan wil Rotterdam de dieselauto’s van voor 2005 weren. In de binnenstad van Utrecht wordt overigens vanaf vandaag bekeurd indien iemand de milieuzone ongeoorloofd binnengaat met zijn of haar auto. De eerste vier maanden kregen bestuurders die de regels niet naleefden een waarschuwing, vanaf vandaag riskeren ze een boete van 90 euro. Op de invoering van de milieuzones is heel veel kritiek, want uit onderzoek naar Duitse steden met een milieuzone blijkt dat het milieueffect zeer gering tot afwezig is. De KNAC is niet alleen om die reden fel tegenstander van milieuzones, maar wil ook graag vermijden dat iedere stad weer andere regeltjes maakt en de automobilist zo door de bomen het bos niet meer ziet.

Bron: KNAC, Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club

Deel deze pagina

Heb je al een offerte?

Laat ons een beter voorstel doen!
Copyright © 2015 - Munsterhuis Lease Realisatie: Adwise - Digital Agency