Wat is leasen?

Er zijn meerdere manieren om een auto te financieren, zo kun je een nieuwe of tweedehands auto kopen, maar leasen behoort ook tot de mogelijkheden. Leasen is zowel geschikt voor zakelijk, privé en zzp’ers. In de meeste gevallen least de werkgever een auto voor de werknemers. Wanneer je een auto least krijg je deze dus in bruikleen, de leasemaatschappij blijft eigenaar. Elke maand, gedurende een vooraf afgesproken periode, wordt er een bedrag overgemaakt aan de leasemaatschappij.

Wat kost een lease auto

De afweging om een auto te kopen of te leasen hangt vaak samen met de kosten. Het grote voordeel van leasen is dat je niet hoeft te investeren in een auto en dat je maandelijks weet wat je kosten zijn. Echter de kosten voor een lease auto verschillen onder meer per type auto, aantal kilometers en de gekozen extra opties. De eigen bijdrage aan de lease auto verschilt per auto. Afhankelijk van het type auto betaal je namelijk een bepaalde bijtelling. De bijtelling is een bepaald percentage wat je betaald om de auto, die beschikbaar is gesteld door de werkgever, ook voor privéritten te mogen gebruiken. De hoogte van de bijtelling hangt onder meer af van de hoeveelheid CO2-uitstoot van de desbetreffende auto. De bijtelling ligt tussen de 0% en 25% van de catalogusprijs.

Wil je de exacte kosten weten voor een bepaalde auto? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en wij berekenen de kosten. 

Voordelen auto leasen

Er zijn diverse voordelen aan het leasen van een auto, zoals:

  • Je hoeft niet te investeren in een auto
  • Geen risico. Het risico wordt bij de leasemaatschappij neergelegd
  • Een leaseauto is voor bedrijven fiscaal aantrekkelijk
  • Je betaalt een vast bedrag per maand voor je auto. Alleen brandstofkosten zijn bijkomende kosten.
  • Bij problemen met de auto wordt vervangend vervoer geregeld door de leasemaatschappij
  • De leasemaatschappij regelt het groot onderhoud van de leaseauto   
  • Kosten voor belasting en verzekering worden betaald door de werkgever

Wij nemen alle administratieve rompslomp uit handen, zodat jij en je werknemers onbezorgd kunnen autorijden.

Zakelijk leasen

Een zakelijke lease auto heeft als één van de grootste voordelen het uitblijven van die eenmalige grote uitgave. Door zakelijk een leaseovereenkomst af te sluiten bij een leasemaatschappij weet je als ondernemer precies waar je aan toe bent. Je betaalt een vast bedrag per maand en je komt zo niet voor vervelende verrassingen te staan. De kosten voor onderhoud en reparatie zijn immers inbegrepen. 

Deel deze pagina

Heb je al een offerte?

Laat ons een beter voorstel doen!
Copyright © 2015 - Munsterhuis Lease Realisatie: Adwise - Digital Agency